Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Smarty has a deprecated constructor in /home/oehorat1/framework/lib/Smarty/Smarty.class.php on line 64
Gyülekezetkereső - Hetednapi Adventista Egyház Adventista Egyház Dunaújvárosi Gyülekezete

Hetednapi Adventista Egyház - Adventista Egyház Dunaújvárosi Gyülekezete

Elnevezés: Adventista Egyház Dunaújvárosi Gyülekezete
Tudnivalók, információk: Volt APEH Székházban minden szombaton 9.30-tól közös bibliatanulás, 11-től istentisztelet. Utána közös ebéd, majd beszélgetés. Mindenkit szeretettel hívunk. Csengő az ajtón!
Weboldal: nincs megadva
Címe: 2400 Dunaújváros, Római krt 36/b Térkép
Kapcsolattartó neve: Gyürüs István
Kapcsolattartói telefonszám: 06306643125
Az egyház neve: Hetednapi Adventista Egyház
Az egyházról amit tudni lehet: A hetednapi adventisták olyan keresztények, akik Jézus Krisztusra és a Bibliára alapozzák hitüket. Az egyház minden hitelve megtalálható a Szentírásban. Legfőképpen hisznek a hit általi megigazulásban Jézus Krisztus által. Szombatot ünneplő és Jézus közeli visszajövetelét váró protestáns közösség. Magyarországon több mint 130 éve van jelen 1863-ben alakult. A folyamatos bibliatanulás mellett a próféciák értelmezése is jellegzetessége. Hitéletükben hangsúlyt helyeznek a közösségre, a gyermekek oktatására, és az egészséges életmódra. A \"Hetednapi\" szó utalás a szombatra, ami a hét hetedik napjára. Mivel a Bibliában nincs utasítás a nyugalomnap megváltoztatására és Jézus is szombatot ünnepelt, a hetednapi adventisták továbbra is ezen a napon tartják istentiszteletüket. Az \"Adventista\" szó utalás Jézus Krisztus második eljövetelére, ami az emberiség legnagyobb reménysége. Ez csak azért lehetséges, mert Jézus bűntelen életet élt, amikor itt járt a földön és önmagát adta áldozatul, maghalt, majd miután feltámadt,a mennybe ment. Hiszik, hogy az örök élet a Krisztusba vetett hit által kezdődik. Hiszik Jézus közeli visszajövetelét, amikor megszünteti a betegséget, a halált és a bűnt, és újjáteremti a világot.
Az egyház weboldala: http://www.adventista.hu/